初中英语动词专项练习题及答案二

小灰狼

收藏于 : 2021-03-03 22:44   被转藏 : 1       转藏到我的文章库

初中英语动词专项练习题及答案

 

用所给动词的正确形式填空:

1. Li Ping often __________ (read) English in the morning.

2. __________ he __________ (clean) the windows once a week.

3. The workers __________ (have) sports on the playground now.

4. How long __________ you __________ (stay) there the day before yesterday.

5. Who __________ (listen) to the music?

6. When I __________ (be) a middle school student, I often __________ (sing).

7. His parents __________(go) to the Great Wall tomorrow morning.

8. __________ they __________ (study) Japanese next term?

9. What time __________ you __________ (do) your homework everyday.

10. Look! The students __________ (clean) the classroom.

11. What _________ your after _________ (do) yesterday?

—He _________ (write) two letters.

12. There __________ (be) a football match on TV this evening.

13. My father __________ (leave) for Japan tomorrow morning.

14. Tom __________ (not listen) to the radio every morning.

15. __________ (be) there any hospitals here twenty years ago?

16. I __________ (come) to see you again before long.

17. __________ there __________ (be) an English evening next Saturday?

18. __________ your uncle __________ (have) a meeting last Friday?

19. What __________ the young Pioneers __________ (do) on the hill now?

20. They __________ (not go) fishing on Sunday.

21. How many classes __________ you __________ (have) every day.

22. It's seven in the evening, Tom's family __________ (watch) TV.

23. He __________ (join) the army in 1985. He __________ (be) still in the army how.

24. I __________ (visit) my friend next Sunday.

25. If it snows tomorrow, we __________ (play) with snow.

26. I __________ (make) a lot of mistakes in my test yesterday.

27. __________ it __________ (snow) outside now? —No, it __________.

28. Where __________ they __________ (live)? They __________ (live) in Shanghai.

29. If it __________ (rain) this morning, we won't go shopping.

30. Listen! Who _________(sing)in the next room?

31. The teacher _________(not teach)us a Chinese songhe ________(teach)us an English song two days ago.

32. If I am free this eveningI ________(help)you with your maths.     

33. ________you ________(be)there tomorrow? NoI ________.

34. Where _________(be)your parents last year? They ________(be)in Xi'an.

35. Why _______ they _______(go)to the library after school yesterday? Because they _________(want)to borrow some books.

36. What _______ you _______(do)these days?

37. Don't make a noise. Grandma _________(sleep).

38. Sometimes he _________(help)his mother with the housework.

39. Please write to us as soon as you _________(get)there.

40. We ________(show)the foreign friends around Beijing when they get here.

41. We'll wait till you _______(make)up your mind.

42. They ______ just _______(talk)about you.

43. Where _____he ______(be)? He _________(be)to the bank.

44. ______ you______(visit)the Science Museum? ---YesI________.

45. ______she ______(tell)you the good news? ---Noshe _______.

46. How long _______ your mother _______(teach)English in this school? ---For ten years.

47. We _______ already _______(draw)five pictures.

48. My grandson ______________(be)ill for a week.

49. ________ the train _________(arrive)?---Nonot yet.

50. Our physics teacher ____________________(not come)to work todaybecause he is ill.

51. My brother ________(make) o many American friends since he went there two years ago.

52. She _______(work)in a factory for three years before she went to college.

53. Mr. Brown _______________(live)in London for ten years by the end of last month.

54. How many English words _________ you _________(learn)by the end of last term?

55. ______ they _______(pick)all the apples before the farmer got there?

56. I didn't return the book to the librarybecause I _________(not finish)reading it.

57. The boy said that he ___________(not break)the window.

58. Jack said that he ___________ (not go) over his lessons yet.

59. John told me that he ___________ (fly) to Japan next Wednesday.

60. Did she say when she ___________ (be) back tomorrow?

61. The head master said he ___________ (meet) some foreigners at the station soon.

62. I wondered if our team ___________ (win) this evening.

63. He said he ___________ (not make) the same mistakes again.

63. He said he ___________ (not make) the same mistakes again.

64. We ___________ (have) a meeting at that time.

65. Tom ___________ (not have) breakfast yesterday morning.

66. Did he know he ___________ (have) an English lest the next day?

67. ___________ your father ___________ (go) to work by bike every day?

68. Mr Wang ___________ (teach) us maths since 1990

69. They will have a trip to the Great Wall if it ___________ (not rain) next Sunday.

70. When I got home my grandmother ___________(make)cakes

71. I ___________ (give) the note to him as soon as school is over.

72. The English song ___________ (teach) now over the radio.

73. English ___________ (speak) all over the world.

74. The Great Green Wall must ___________ (build) in the world.

75. Can the report ___________ (write)in English?

76. The mountain will ___________ (cover) with the trees in a few years.

77. The young trees must ___________ (tie) to the stick to keep it straight.

78. So far, many man-made satellites have ___________ (send) up into space.

79. English ___________ (speak) in Canada.

80. Tennis ___________ (invent) a hundred years ago.

81. It ___________ (snow) hard now. We'd better ___________ (not go) home right now.

82. These exercises must ___________ (do) by yourself.

83. Our teacher told us time ___________ (be) life.

84. We ___________ (not see) each other since he ___________ (leave) here.

85. ___________you ever ___________(ride) a horse before?

86. Miss Green ___________(be) in China for 6 years.

87. We ___________ never ___________ (be) to Hawaii.

88. You'd better try to give up ___________ (smoke). It's too bad to your health.

89. Who is doing well in ___________ (describe) things?

90. Have you finished ___________ (read) the book?

91. Have you saw someone ___________ (ski) before?

92. Can a shark stop ___________ (swim)? —No, It can't

93. You'd better try ___________ (do) it by yourself.

94. The students kept ___________(talk)about the football match.

95. I had a computer lessons first. Then I went on ___________ (have) tennis lessons.

96. He hopes ___________ (see) the famous football player as soon as possible.

97. The boy kept ___________ (ask) strange questions to his teacher, it made the teacher unhappy.

98. Edison enjoyed ___________ (try) his new ideas.

99. He asked me ___________ (speak) loudly.

100. Students must study hard ___________ (make) our country strong.

101. The policeman made him ___________ (stand) in the rain for half an hour.

102. Would you like something nice ___________ (eat)

103. I can't decide which sweater ___________ (choose)

104. He hasn't decided whether choose (tell) the truth.

105. He told me where ___________ (buy) a computer.

106. Will you please ___________ (not talk) in the reading room.

107. I have a lot of work ___________ (do).

108. Why not ___________ (come) a little earlier?

109. I'm sorry ___________ (hear) that.

110. When did you finish ___________ (pack) ?

111. ___________ (talk) with her is a great pleasure.

112. English is not so easy ___________ (learn) well.

113. When makes him ___________ (think) I am a scientist.

114. I forgot ___________ (bring) my textbook with me.

115. Last night I heard Mike ___________ (cry) in the room.

116. My idea is ___________ (have) a meeting at once.

117. At night, the robot watched him _________ (sleep). It knew everything about Mr. Mott.

118. In the country, he can hear birds ___________ (sing) and sheep ___________ (bleat)

119. My job is ___________ (feed) the animals.

120. In about 600 years, we will hardly have enough space _________ (stand) in on the earth.

121. Forest help to keep water from ___________ (run) away.

122. He printer is used for ___________ (print) documents.

123. He is busy ___________ (write) his composition.

124. The film is worth ___________ (see).

125. They prefer to ___________(stay) at home rather than ___________ (play) basketball.

126. Your opinion is worth ___________ (consider).

127. Ed starts ___________ (carry) the bag, but trips over his shoes.

128. We are going to have lots of fun _________ (hike) and _________ (eat) a new kind fruit.

129. Are you good at ___________ (read) maps?

130. Mary heard her father ___________ (say) he would set off the next week.

131. Do you enjoy ___________ (live) here?

132. My father likes ___________ (read) newspaper in the evening.

133. There is nothing ___________ (worry) about.

134. A computer tells the robot what ___________ (do).

135. He always tells us how ___________ (learn) English well.

136. It took me about an hour ___________ (go) to work by bus.

137. The box is too heavy ___________ (carry).

138. Cody is a good dog. He likes ___________ (follow) people.

139. They want ___________ (take) some fruit with them.

140. My father often tells me ___________ (not swim) in the river because it's over 4 metres deep.

141. Ann had no time ___________ (open) these presents.

142. Let the boy ___________ (do) it by himself.

143. When I saw him, he was busy ___________ (read) a new.

答案:

1. reads 2. Does, clean 3. are having 4. did, stay 5. is listening

6. was, sang 7. will go 8. Will, study 9. do, do 10. are cleaning

11. did, do, wrote 12. will be 13. is leaving 14. doesn't listen

15. Were 16. will come / is coming 17. Will, be 18. Did, have

19. are, doing 20. don't go 21. do, have 22. are watching 23. joined, is

24. will visit 25. will play 26. made 27. Is, snowing 28. do, live, live

29. rains 30. is singing 31. hasn't taught 32. will help 33. Will, be

34. were, were 35. did, go 36. are, doing 37. is sleeping

38. helps 39. get 40. will show 41. make 42. have talked

43. has, been 44. Have, visited, have 45. Has, told, hasn't

46. have, drawn 48. has been 49. Has, arrived 50. hasn't come

51. has made 52. had worked 53. had lived 54. had, learned 55. Had picked

56. hadn't finished 57. hadn't 58. hadn't gone 59. would fly

60. would be 61. would meet 62. would win 63. wouldn't make

64. were having 65. didn't have 66. would have 67. Does, go 68. has taught

69. doesn't rain 70. was making 71. will give 72. will give

73. is spoken 74. be built 75. be written 76. be covered

77. be tied 78. been sent 79. is spoken 80. was invented 81. is snowing, not go

82. be done 83. is 84. haven't seen, left 85. Have, ridden

86. has been 87. have, been 88. smoking 89. describing

90. reading 91. ski 92. swimming 93. to do 94. talking

95. to have 96. to see 97. asking 98. trying 99. to speak

100. to make 101. stand 102 to eat 103. to choose

104. to tell 105. to buy 106. not talk 107. to do

108. come 109. to hear 110. packing 111. Talking

112. to learn 113. think 114. to bring 115. cry

116. to have 117. sleep 118. singing 119. to feed

120. to stand 121. running 122. printing 123. writing

124. seeing 125. stay, play 126. considering 127. to carry

128. hiking, eating 129. reading 130. saying 131. living

132. reading 133. to worry 134. to do 135. to learn

136. to go 137. to carry 138. following 139. to take

140. not to swim 141. to open 142. do 143. reading

初中英语动词专项练习题及答案四

 

主谓一致

1.       You and I __________ of the same age.

A. am             B. are            C. be             D. is

2.       Three years __________ not a long time.

A. is               B. are            C. has           D. be

3.       His family __________ going to have a long journey.

A. has            B. have          C. is                     D. are

4.       Two hours __________ enough for me to finish the work.

A. is               B. are            C. have         D. were

5.       It __________ John and Mike who cleaned the classroom.

A. are             B. were          C. was           D. has been

6.       There __________ a lot of waste paper in his desk.

A. has            B. is                     C. are            D. have

7.       He is one of the children who __________ fond of playing football.

A. is               B. are            C. was           D. were

8.       Everyone in the class __________ very happy.

A. am             B. is                     C. are            D. were

9.       Half of the money __________ mine.

A. am             B. is                     C. are            D. were

10.   Not only I but also Fangfang __________ interested in the film.

A. am             B. is                     C. were         D. are

11.   This pair of glasses __________ me.

A. don’t fit     B. doesn’t fit C. fits not      D. not fit

12.   He or I __________ right.

A. are             B. is                     C. am            D. be

13.   No news __________ good news.

A. am             B. is                     C. are            D. be

14.   The police __________ over there.

A. am             B. is                     C. are            D. be

15.   Neither of the students __________ got their test paper.

A. have          B. has            C. is                     D. are

16.   Every student and every teacher __________.

A.     are going to attend the meeting  B. have attend the meeting

C.     has attended the meeting                  D. is attended the meeting

17.   Half of the workers here __________ under twenty  __________.

A. is…years                        B. are…year old

C. is…years old                   D. are…years old

18.   The number of pages in the dictionary __________ about two thousand.

A. are             B. has            C. have         D. is

19.   Nothing but six chairs __________ in the room.

A. are             B. is stayed    C. is                     D. are left

20.   Many a student __________ interested in the film.

A. is               B. are            C. have         D. were

 

答案:

 

1.B         2.A         3.D         4.A         5.C         6.B         7.B         8.B         9.B         10.B

11.B        12.A       13.D       14.A       15.C       16.B        17.B        18.B       19.B        20.B

文章点评
相关文章
小灰狼 关注

文章收藏:2994

TA的最新收藏
藏友最新收藏
好网角移动端
好网角APP
手机一键收藏